Obiective
1. Reorganizarea FRH ca o structura moderna ancorata in realitate
2. Strategie la nivel national
I. Pe termen scurt:
- Asezarea spectatorului (fanului) in centrul atentiei! Toti cei care practica Handbalul sau au legatura cu acest fenomen, trebuie sa-i acorde „Fanului” toata consideratia si trebuie sa fie preocupati ca acesta sa aiba de fiecare data o experienta placuta la evenimentele noastre sportive sau de alta natura.
- FRH <–> Cluburi: dialog (comunicare), avand la baza relatii de munca profesioniste, transparente
- FRH va fi activa pe plan european si mondial, cu participare la orice nivel sau subiect, la EHF si IHF. Dorim sa participam activ la toate proiectele celor doua institutii si sa avem membri in cat mai multe comisii.
- Sprijinirea neconditionata a tuturor membrilor afiliati ai FRH in toate demersurile facute in favoarea Handbalului, catre Institutiile Statului locale sau centrale.
- Modificari ale Statutului si Regulamentelor conforme cu realitatea.
- Alegerea Selectionerilor Echipelor Nationale din randul unor candidati cu un puternic curriculum vitae, care vor antrena doar Selectionata Romaniei. Selectionerul stabileste echipa tehnica cu care va lucra la prima Reprezentativa. In acelasi timp, impreuna cu Antrenorii Federali masculin si feminin, vor elabora o strategie pe termen lung, la nivel national, care trebuie sa inceapa cu selectia specifica pentru fiecare post in parte si va continua cu etapele care trebuiesc parcurse in procesul de pregatarire, in asa fel incat, la fiecare nivel de varsta, sportivii sa fie apti fizic si cu bagajul tehnic necesar. Scopul fiind o trecere usoara a varfurilor spre loturile nationale, cu obiectiv final Echipa Nationala. Mai pe scurt, trebuie sa ne crestem copiii intr-un concept unitar, ghidat de norme clare, pe perioade de varsta, dar indeplinite de fiecare antrenor in parte, prin maiestria si experienta proprie. Selectionerul impreuna cu Antrenorii Federali vor desemna Antrenorii Selectionatelor inferioare.
- Crearea cu ajutorul MTS si MECTS a Campionatului Scolar national de Handbal pentru clasele V-VIII. Acesta va functiona ca o baza de preselectie pentru CSS-uri si LPS-uri sau Cluburi private de juniori.
- Implementarea programului national de Marketing cu scopul atragerii spectatorilor, telespectatatorilor si Partenerilor (Sponsorilor) catre Handbal.
- Accesarea de fonduri europene, prin atragerea si cointeresarea unor agentii specializate in intocmirea de proiecte cu finantare europeana.
- Implementarea unui sistem informatic al FRH care sa cuprinda pe module si pe niveluri de acces: baza de date a tuturor meciurilor, jucatorilor legitimati, cluburilor, echipelor, arbitrilor care impreuna cu raportul de joc in sistem electronic sa permita evidente stricte a activitatii celor de mai sus, cu posibilitatea obtinerii de rapoarte si statistici necesare performantei atat sportive cat si de management. In acelasi timp se va usura munca si se vor rarii erorile.
II. Pe termen mediu:
- Crearea de Centre zonale, nepermanente in care juniorii susceptibili de a face mare performanta, pot fi monitorizati si antrenati. Aceste centre se vor face cu ajutorul autoritatilor locale (in functie de oferte), in fiecare euroregiune, in fiecare vacanta. Antrenori vor fi antrenorii clasati cu echipele lor pe cele mai bune locuri in euroregiunea respectiva, la fiecare categorie de varsta si vor fi retribuiti.
- Tinand cont de autonomia universitara, vom propune Universitatilor cu profil sportiv, o alternativa de material didactic obtinut prin traduceri sau material autohton, in asa fel incat viitorii antrenori de Handbal sa se pregateasca si sa pregateasca dupa cele mai moderne metode.
- Identificarea posibilitatilor prin care actualul sediu al FRH si Sala „Lucian Grigorescu” pot fi modernizate sau incluse intr-un proiect de modernizare.
- Cointeresarea autoritatilor competente in realizarea unei Sali Polivalente, adecvate practicarii Handbalului la cel mai inalt nivel.
- Participarea Romaniei cu candidatura pentru organizarea sau coorganizarea unui turneu de Campionat European.
- Sprijinirea Ligii Profesioniste de Handbal, cu scopul final ca aceasta sa organizeze Liga Nationala masculin si feminin.
- Crearea unui Campionat National de Street Handball si unul de Beach Handball sub forma de turnee, care pot fi folosite ca evenimente de promovare a sportului in aer liber, a handbalului pentru oricine.
III. Pe termen lung:
- Handbalul „SPORT NATIONAL” in Romania, dupa modelul Ungariei, Croatiei, Sloveniei, Danemarcei, Norvegiei, etc.
- Paticipare constanta la Campionatele Europene, Mondiale si Jocurile Olimpice cu clasari pe podium, atat la masculin cat si la feminin.
- FRH stabil financiar cu Sediu propriu, adecvat activitatii.
- Cluburi puternice si bogate castigatoare de Cupe Europene.