Cum vad eu fenomenul Handbal

Datorita istoriei incununata de succese, handbalul are o pozitie privilegiata in sufletul romanilor. Pozitie pe care, nealimentata cu rezultate, o putem pierde.

Intr-o lume in care totul are o viteza ametitoare si exista o multitudine de preocupari, intr-o tara care isi cauta identitatea si drumul dupa 45 de ani de comunism, in care trebuie sa trecem de la un sistem centralizat, autoritar catre altul in care „liberul arbitru” al fiecarei persone trebuie luat in seama, trebuie sa ne adaptam.

Ce vreau sa spun prin asta? Trebuie sa constientizam ca Handbalul Romanesc nu mai este o forta in lume. Odata ce am inteles acest lucru, trebuie sa ne stabilim obiective reale, realizabile, punctate clar pe periode de timp, prin care sa incercam sa reajungem in varful piramidei.

Dupa care sa stabilim caile prin care sa ne indeplinim obiectivele de performanta. Acest lucru se poate obtine prin crearea de regulamente clare, simple, fara echivoc si aplicate, facute de catre cei ce practica aceasta activitate in intalniri bianuale, in pauza competitionala si supervizate, din punct de vedere al reglementarilor internationale si ale Legilor Romaniei, de catre FRH.

De asemenea trebuie sa incepem sa ne uitam in curtile vecinilor mai puternici. Ce au facut si cum au facut ca handbalul in tarile lor sa aiba un impact asa mare si asemenea rezultate? Sa nu uitam ca la inceputul anilor ’90, francezii si spaniolii inca veneau in Romania sa ne filmeze antrenamentele. Experienta altora ne poate scurta drumul catre marea performanta si sunt destui fosti jucatori si specialisti romani in handbal care cunosc realitatea din tarile in care sportul nostru este puternic.

Dar NIMIC nu putem face daca nu muncim si nu punem umarul TOTI pentru indeplinirea dezideratului comun: RELANSAREA HANBALULUI. Drumul este departe de a fi drept si plin cu „lapte si miere”.

In subpunctele urmatoare o sa descriu pe scurt cum vedem noi organizarea, si criteriile dupa care sa ne conducem, in asa fel incat in 10 ani sa putem spune ca Handbalul Romanesc este o FORTA in lume.